Молочні продукти містять активні гормоноподібні речовини

  • Вересень 3, 2019

В них є інсуліноподібний фактор росту IGF1, який пов’язаний з підвищенням ризику раку (грудей, простати, прямої кишки), посилює фіброзно-кістозну мастопатію, міоми, розповіла дієтологиня і терапевтка Тетяна Фіалкова.

За її словами, “молочка” викликає запалення і провокує розвиток інсулінорезистентності. Інсуліновий індекс молочних продуктів – один з найвищих (за винятком сирів). Якщо додати до продукту з низьким глікемічним індексом молочне, наприклад, сир з ягодами/цельнозернову гранолу з йогуртом, то це все одно, що з’їсти здобу з цукром.

Також молочні продукти можуть спричиняти набряки. Високий інсулін стимулює вироблення альдостерону в надниркових залозах – цей гормон затримує натрій, а разом з ним і воду, що може привести до набряків.Інсулінорезистентність молочних продуктів пов’язана з акне й іншими шкірними захворюваннями.

Молочні продукти можуть викликати алергію. Також вони підвищують продукцію слизу в кишечнику і дихальних шляхах (бронхіти, астма, тонзиліти, гайморити), порушують всмоктування нутрієнтів з їжі в кишківнику (особливо важливо при дефіциті мікроелементів: заліза, цинку, хрому, Са та ін.) Особливо погіршують дефіцити при низькій кислотності шлункового соку.

Лактазна недостатність – більше 25% європеоїдів, 100% монголоїдів, 80% євреїв не здатні перетравлювати лактозу. З віком лактозна недостатність тільки посилюється.

В останній літній місяць молочні продукти подорожчали на 5%. З початку року – на 16%. До кінця 2019-го ціни можуть зрости ще на 3-5%. Продукція дорожчає через кризу у молочному скотарстві, високі податки, неефективну систему дотацій та непрогнозовані умови ринку землі для виробників.

Коментарі